سمپاشی و طعمه گذاری عقرب
سمپاشی و طعمه گذاری عقرب
عقرب حشره ای فوق العاده قوی می باشد. از بین بردن آن کار بسیار سختی است . در مناطق روستایی نگهداری طیور در حیاط منازل باعث کاهش جمعیت عقرب ها می شد. گروه تخصصی پاک سلامت محیط این نوید را به شما می دهد که با استفاده از سموم مخصوص این شرکت می توانید با خیال راحت از گزند عقرب ها زندگی کنید شرکت از سموم ترکیبی برای این منظور استفاده می کند. ۳ نوع سم از سه گروه متفاوت سموم با هم مخلوط می شود و سمی را تشکیل می دهد که به طور کامل عقرب را از بین میبرد.
سمپاشی و طعمه گذاری عقرب به صورت حرفه ای یکی از خدمات گروه تخصصی پاک سلامت محیط می باشد.
چه سمی برای کشتن عقرب مناسب است؟
برای کشتن عقرب ها مصرف سموم بادوام مثل سم لیندین، بایگون و دیازینون در اطراف منازل مفید است. در مناطق روستایی نگهداری طیور در حیاط منازل باعث کاهش جمعیت عقرب ها می شد.
زیستگاه و سکونت عقرب کجاست ؟
عقرب ها در آب و هوای بسیار خشک زندگی می کنند . با این وجود آنها به از دست دادن رطوبت خود و پنهان شدن در مکان های مشکوک در طول روز بسیار حساس هستند . آنها بیشتر آب خود را از طعمه بدست می آورند .
عقرب ها را چگونه شناسایی کنیم؟
کژدم یا عقرب و یا دراز دم نام یکی از گونههای بندپایان رده عنکبوتیان است که دارای ۸ پا و نیشی با زهر کشنده میباشد. نیش عقرب در نوک دم آن قرار دارد. عقربها شبها به آرامی به فعالیتهای زیستی خود میپردازند و بیشتر در آب و هوایی گرم فعال هستند.این جانوران چنگالهای خارداری دارند که در واقع قسمتی از دهان آنها محسوب میشوند. آنها قادرند که مادهٔ سمی خطرناکی از قسمت عقب بدنشان به طرف مهاجمین بپاشند. این جانور بیشتر در شب شکار میکند و پاهای بلند جلویی خود را برای پیدا کردن غذا بهکار برده و پس از یافتن غذا آن را با چنگالهایش میگیرد. کژدمها اغلب در طول روز در زیر سنگها یا در حفرههای به نسبت خنک زیر زمین پنهان میگردند.
کژدمها رنگهای مختلفی مثل زرد مایل به قهوهای، قهوهای، خاکستری و سیاه دارند و اندازه آنها بین ۱۸ تا ۵/۱ سانتیمتر مختلف است. ولی بواسطه شکل بدنی خود که حالتی تخت و صاف دارد، میتوانند از شکافهایی به عرض ۳ میلیمتر نیز عبور کنند و خود را وارد خانه سازند.عقرب ها دارای هشت پا هستند و مشخصه اصلی آنها دم آنهاست که به عقب برگشته است و علت اصلی نامگذاری این حشره به نام کژدم درست همین دم کج اوست که در واقع نوعی وسیله دفاعی برای او به حساب آمده و غده های زهری خود را در آن نگاه میدارد. و به وسیله آن مانع از حمله دشمن به خود می شود. هر چند امروزه همان دم و زهر آن شده است بلای جان عقرب و سالانه تعداد زیادی از آنها به دلیل استفاده دارویی از زهرش شکار می شوند.
چگونه از وجود عقرب در خانه مطلع شوم ؟
کژدمها در محیط خارج از خانه در شکاف و درز بین سنگها، زیر پوست درختان، بین هیزمها و مانند آن یافت میشوند و در محیط خانه در حمام، دستشوئی، آشپزخانه و محیطهای مرطوب دیده میشوند. این جانوران در طول روز در گوشهای بیحرکت و پنهانند و در طی شب فعالیت خود را آغاز میکنند و بهدنبال شکار خود میروند و سم خود را از طریق نیش که در انتهای دم آنها وجود دارد به شکار خود تزریق میکنند. بنابراین برای مبارزه و دفع این موجودات نیاز به سمپاشی و طعمه گذاری عقرب در منزل و یا دفع آن از طریق شرکت سمپاشی احساس می شود .گروه تخصصی پاک سلامت محیط این کار را برای شما به بهترین شکل انجام می دهد.
آیا نیش عقرب خطرناک است؟
شاید تعجب کنید که بدانید با اینکه همه عقرب ها سم دارند اما تعداد معدودی از آنها هستند که دارای سم خطرناک می باشند و در اثر گزش انها انسان دچار مشکل جدی نمی شود. اما مهمترین عواملی که روی آن اثر می گذارد سن، وضع تغذیه،فصل و شرایط جسمی فرد عقرب زده می باشند.به طور کلی سم عقرب ها دارای ۲ تیپ متفاوت می باشد. سم گروه اول روی اعصاب مرکزی اثر می گذارد و سم گروه دوم روی بافت بدن تاثیر گذاشته و آن را فاسد کرده و عضله نکروز می شود. در هر حال اگر کسی دچار عقرب گزیدگی شد باید خیلی سریع به مرکز درمانی منتقل شود.
درادامه به آسیب های جدی عقرب می پردازیم که موجب می شود به اهمیت سمپاشی و طعمه گذاری عقرب پی ببرید
در مواردی مشاهده شده است که در اثر فلج دستگاه تنفسی فرد عقرب گزیده می میرد. گلدن تایم یا زمان طلایی برای رساندن فرد عقرب گزیده به بیمارستان حداکثر ۲ ساعت است.فشار ناحیه ای که عقرب گزیده است در خروج سم بسیار موثر است همچنین بستن بالای گزش برای جلوگیری از انتشار آن در بدن و رسیدن به قلب تاثیر بسزایی دارد.
اهميت بهداشتي عقرب ها و علائم عقرب گزیدگی:
عقرب گزيدگي يكي ازمشكلات بهداشتي درماني در بسياري ازنقاط دنيا ازجمله نواحي گرمسيري ايران محسوب مي شود. زهرعقرب هايی كه درمحيط هاي خشك وصحرائي زندگي مي كنند به علت بالاتر بودن غلظت زهر خطرناك تر از عقرب هایي است كه درنواحي مرطوب زندگي مي كنند.
علائم عقرب گزیدگی کدام است؟
تورم موضعی، حساسیت و سوزش، بی قراری، تاری دید، تنگی نفس و افزایش تعریق و ترشح بزاق از علائم عقرب گزیدگی است.با توجه به خطرناک بودن نیش برخی از گونههای این حشره باید فرد عقرب گزیده در اولین فرصت به بیمارستان اعزام و آزمایشهای ویژه برایش انجام شود.اگر بیمار عقرب گزیده در شش ساعت اول مراجعه نکند، به نوعی شانس درمان کامل را از دست میدهد و هر چه زمان بیشتری بگذرد، به دلیل نفوذ سم در جریان خون با خطر مرگ مواجه میشود.
روش های پيشگيري ازعقرب گزيدگي کدام است؟
• بهسازی محیطهای فرسوده محل زندگی
• نصب توری بر روی درها و پنجرهها
• پوشاندن فاصله در و کف زمین و درز دیوارها و جمع آوری نخالههای ساختمانی
• ازپابرهنه راه رفتن درمحيط بازبخصوص درشب خودداري شود.
• ازفروبردن دست در زيرسنگها وسوراخ هاي فاقد ديد كافي خودداري شود.
• براي خوابيدن درمحيط باز ازتخت استفاده شود.
• از انباشتن سنگ، چوب، علوفه در اطراف محيط مسكوني به مدت طولاني خوداري شود.
• سوراخ ها وحفرات اطراف ساختمان مسدود گردد.
• قبل ازپوشيدن لباس وقبل ازورود به تختخواب ازعدم حضورجانوراطمينان حاصل شود.
• انجام عملیات سمپاشی عقرب به صورت دوره ای